EL PERQUÈ DE LA NOSTRA FUNDACIÓ

La Fundació Família Vila-Saborit va ser creada amb l’objectiu principal de promoure la recerca de les malalties mentals. L’Organització Mundial de la Salut estima que al voltant d’un 25% de la població mundial desenvolupa en algun moment de la seva vida una o diverses malalties mentals amb resultat d’incapacitat. L’alarmant és que aquests trastorns en els últims anys han anat en augment, generant efectes negatius en la salut de les persones i severes conseqüències a escala socioeconòmica.

Al voltant dels trastorns mentals hi ha un gran desconeixement i estigma per part de la població en general. Existeixen diferents graus de trastorns mentals, cadascú amb manifestacions diferents. En general, aquests es caracteritzen per una combinació d’alteracions del pensament, la percepció, les emocions, la conducta i les relacions interpersonals. També és important remarcar que malgrat la complexitat dels trastorns psicopatològics, es disposa de tractaments eficaços i mesures que permeten disminuir el sofriment que generen en les persones. Per això, és de vital importància que els pacients disposin d’accés a l’atenció mèdica i als serveis socials perquè els puguin oferir el tractament que requereixin. A més, és fonamental que rebin suport social i per a això cal augmentar la consciència de la població general sobre els trastorns mentals.

Avui dia hi ha temes que continuen sent tabú per a la societat, fins i tot estigmes. Presentar un trastorn mental genera en molts pacients sentiment de vergonya i que ho portin com si fos alguna cosa clandestina i això genera que el tractament o l’ajuda no sigui l’adequat a la necessitat real de la persona.

És per aquest motiu que en la Fundació Família Vila-Saborit apostem per la divulgació de la necessitat de millorar la salut mental i l’eradicació de l’estigma associat a les persones amb trastorn mental. És molt important conscienciar a la societat sobre la importància de vetllar per la salut mental com a part vital del benestar. D’altra banda, és bàsic acabar amb els perjudicis que existeix sobre les persones amb malaltia mental amb la finalitat d’afavorir la seva integració.

Per això, destinem recursos per continuar investigant els trastorns mentals, apostant per uns estudis rigorosos, realistes i positius, amb la finalitat de posar fi a aquesta situació i que els més joves encarin el futur amb una mentalitat més oberta de la salut mental, premiant a aquest col·lectiu d’estudiants investigadors perquè segueixin fent recerca i lluitin per una societat més saludable.

Contacti amb nosaltres

Refrescar Captcha captcha txt

Comença a escriure i premeu Intro per buscar